Veritas kasvatti markkinaosuuttaan YEL-vakuutuksissa

Työeläkeyhtiö Veritaksen sijoitukset tuottivat tammi-syyskuussa 8,3 prosenttia. Sijoitusten hyvä tuotto on vahvistanut Veritaksen vakavaraisuutta vuoden aikana. Vakavaraisuuspääoma on noussut yli miljardiin euroon eli 1,8 kertaiseksi vakavaraisuusrajaan nähden. Vakavaraisuusaste oli syyskuun lopussa 131,1 prosenttia.

Vuosi on sujunut mainiosti myös asiakashankinnan näkökulmasta, ja Veritaksen vakuutusmaksutulo ylittänee 600 miljoonan euron rajan tänä vuonna.

”Markkinaosuutemme on kasvanut erityisesti YEL-vakuutuksissa. Meidän valttimme on asiakaspalvelu ja oma yhteyshenkilö, jonka kaikki asiakkaat saavat yrityksen koosta riippumatta”, kertoo Veritaksen vt. toimitusjohtaja Tommy Sandås.

”Asiakastyössä alkuvuosi on ollut todella vahva. Olemme onnistuneet myynnissä ennätyksellisen hyvin, ja myös asiakaspysyvyys on parantunut selvästi. Henkilökohtainen ja aktiivinen palvelutapamme selvästi toimii, ja asiakkaamme arvostavat tutun asiantuntijan osaamista ja tavoitettavuutta”, toteaa asiakkuusjohtaja Mika Paananen.

Epävarmat tunnelmat jatkuvat sijoitusmarkkinoilla

Veritaksen sijoituksista parhaiten tammi-syyskuussa pärjäsivät osakesijoitukset, joiden tuotto oli 17,2 prosenttia. Kiinteistösijoitukset tuottivat 4,1 prosenttia, korkosijoitukset 1,3 prosenttia ja muut sijoitukset 5,9 prosenttia.

”Vuoden kolmas neljännes oli sijoitustuotoissa kaksijakoinen: markkinoiden toipuminen vaihtui kesän lopulla inflaatiohuoliksi ja parhaimmat tuotot kirjattiin hitaammin reagoivista epälikvideistä sijoituksista”, sanoo Veritaksen sijoitusjohtaja Kari Vatanen.

Sijoitusmarkkinoilla eletään edelleenkin epävarmoissa tunnelmissa. Talouden elpyminen koronakuopasta jatkuu, mutta energian hintojen nousu ja hankintaketjujen pullonkaulat kasvattavat tarjontapuolen inflaatiota, ja se hermostuttaa sijoittajia.

Vatasen mukaan markkinoilla on nähty inflaatiopelkojen toinen tuleminen. Ensimmäinen koettiin alkuvuonna Yhdysvaltojen massiivisen finanssielvytyksen jälkimainingeissa, kun kysynnän kasvu nosti inflaatio-odotuksia ja pitkiä korkoja.

”Inflaatiopelot ovat kokeneet reinkarnaation hieman erinäköisinä kuin alkuvuonna. Tällä kertaa inflaation taustalla vaikuttavat tuotantoketjujen pullonkaulat. Niiden aiheuttama niukkuus nostaa tavaroiden ja erityisesti energian hintoja.”

Energiainflaatio on kiihtynyt maakaasun ja öljyn hinnan muutosten vaikutuksesta ja se on näkynyt myös kohonneena sähkön hintana varsinkin Keski-Euroopassa. Inflaation pysyvämpään kiihtymiseen Vatanen ei kuitenkaan tässä vaiheessa usko.

“Olemme siirtymässä poikkeusoloista takaisin normaalimpaan elämään, mikä väistämättä heijastuu hintoihin. Hankintaketjut ovat kärsineet pandemian ajasta ja niiden palautuminen kestää oman aikansa. Pidempiaikainen inflaation kasvu vaatisi seuraavaksi merkittävämpää palkkainflaation nousua, mutta toistaiseksi epäselvää on se, onko velalla elvytetyillä talouksilla siihen varaa.”

Kiinteistöjen päästöjä vähennetty 76 prosenttia

Veritaksen tavoitteena on sijoittaa eläkevarat hiilineutraalisti vuoteen 2035 mennessä. Viime vuosien aikana Veritas on panostanut erityisesti kiinteistöjensä hiilijalanjäljen pienentämiseen, sillä kiinteistöjen osalta hiilineutraaliuteen pyritään jo vuoteen 2030 mennessä.

”Olemme edellä omia tavoitteitamme. Vuodesta 2018 vuoteen 2020 olemme vähentäneet päästöjä jo 76 prosenttia”, Vatanen kertoo.

Lähde: STT Info

Trackbacks & Pings

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.