Raaka-aineet

Raaka-aineet ovat osakkeisiin verrattuna vähemmän tunnettu sijoitusmuoto ja raaka-ainesijoittamiseen liittyy usein paljon ennakkoluuloja. Raaka-ainesijoittaminen on kuitenkin nostanut päätään myös suomalaisten sijoittajien keskuudessa. Raaka-aineet kuten öljy, kulta, hopea ja kupari ovat tarjonneet sijoittajille erinomaisia tuottoja alkuvuodesta. Esimerkiksi öljy nousi tammikuussa yli 17% ollen yksi parhaiten tuottaneista omaisuuslajeista tammikuussa.

Pörssilistatut tuotteet antavat sijoittajalle mahdollisuuden hyötyä raaka-aineiden hinnanmuutoksista ilman tarvetta omistaa raaka-ainetta fyysisesti. Viputuotteet seuraavat raaka-aineiden maailmanmarkkinahintaa, haluamallasi vipukertoimella.

Yksityishenkilöiden on aikaisemmin ollut vaikea sijoittaa raaka-aineisiin. Tämä johtuu siitä, että futuurisopimukset, joilla hyödykkeillä käydään kauppaa, ovat usein erittäin kalliita ja niillä käydään kauppaa markkinapaikoilla, joihin yksityissijoittajalle ei ole pääsyä.

Hyvä tietää riskeistä ja tuotoista.

Tällä sivulla kuvatut tuotteet eivät sovellu kaikille sijoittajille. Kyseiset tuotteet ovat monimutkaisia ja vaativat sijoittajalta selkeän ymmärryksen kohde-etuuksina olevista markkinoista sekä tuotekohtaisista ehdoista ja ominaisuuksista. Sijoittamiseen ja rahoitusvälineisiin liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voivat muuttua ja sijoitetun pääoman voi menettää jopa kokonaan. Vipuvaikutuksella sijoittamiseen liittyy suuri riski koko sijoitetun pääoman menettämisestä.

https://www.nordnet.fi/fi/markkina/nordnet-markets/hyodykkeet