Nämä ovat Suomen kymmenen suosituinta rahastoa vuonna 2021 – vastuullinen sijoittaminen kiinnostaa

Rahastosijoittamisen suosio jatkoi vuonna 2021 kasvuaan: uusien rahasto-osuudenomistajien määrä on kaksinkertaistunut viime vuodesta.

Suomeen rekisteröidyt rahastot ovat saaneet tänä vuonna yli 400 000 uutta rahasto-osuudenomistajaa, selviää Suomen Sijoitustutkimus Oy:n Rahastoraportista. Uusien rahasto-osuudenomistajien määrä on kaksinkertaistunut, sillä viime vuonna uusia osuudenomistajia tuli noin 200 000. Pelkästään OP:n rahastoihin on tullut tänä vuonna yli 180 000 uutta osuudenomistajaa.

Tämän vuoden rahastolistauksen kärkipaikalla on OP-Ilmasto-sijoitusrahasto, johon valitaan ainoastaan yrityksiä, jotka tarjoavat tuotteillaan ja palveluillaan ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Vastuullinen sijoittaminen korostuukin tämän vuoden rahastolistauksessa.

– Vastuullisesta sijoittamisesta on tullut valtavirtaa. Tänä vuonna OP:n uusista rahasto-osuudenomistajista yli puolet on valinnut vastuullisen rahaston. Moni myös sijoittaa rahastoihin säännöllisesti, ja keskimäärin täysi-ikäiset laittavat rahastoihin 84 euroa kuukaudessa. Se kertoo, että sijoittamisessa ollaan mukana pitkällä tähtäimellä, sanoo OP:n varallisuudenhoitoasiakkaiden johtaja Kai Kalajainen.

Suomeen rekisteröityjen, eniten rahasto-osuudenomistajia keränneiden rahastojen listalle on noussut tänä vuonna niin osakerahastoja, indeksirahastoja kuin yksi osake- ja korkomarkkinoille sijoittava yhdistelmärahastokin. Kymmenen suosituimman rahaston joukossa on yhteensä kuusi vastuullisen sijoittamisen rahastoa: kolme osakerahastoa sekä kolme eri ESG-vertailuindekseihin perustuvaa indeksirahastoa.

Suomen TOP 10 -rahastot vuonna 2021:

1. OP-Ilmasto

2. Nordea Vastuulliset Osakkeet Maailma

3. OP-Maailma Indeksi

4. OP-Pohjoismaat Indeksi

5. OP-Rohkea

6. S-Pankki Fossiiliton Eurooppa ESG Osake

7. OP-Amerikka Indeksi

8. Nordea Global Enhanced

9. Nordea North American Enhanced

10. OP-Suomi Indeksi

Listaus on tehty Suomen Sijoitustutkimus Oy:n marraskuun 2021 Rahastoraportin pohjalta. Listaan koottiin Suomeen rekisteröidyt rahastot, jotka ovat saaneet eniten uusia rahasto-osuudenomistajia tänä vuonna.

Lähde: News Cision

Muuta muualta

Afffi markkinoinnista

Affiliate markkinointi toimii siis niin yritysten yhtenä markkinointi-ja myyntikanavana ja mahdollisena lisäansaintana yrityksille ja yksityisille, kotona työskenteleville, tai matkalla oleville.

Trackbacks & Pings

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.