QMG siirtyy KLAR Partnersin omistukseen – kilpailuviranomaiset hyväksyivät yrityskaupan

Talotekniikkakonserni QMG (Quattro Mikenti Group) siirtyy pääomasijoitusyhtiö KLAR Partnersin omistukseen. Kilpailu- ja kuluttajavirasto ja muut viranomaiset ovat hyväksyneet 24.6. solmitun yrityskaupan ja osapuolet ovat vahvistaneet sen 1.10.2021.

Pääomasijoitusyhtiö KLAR Partnersista tulee talotekniikkakonserni QMG:n uusi omistaja. KLAR Partners omistaa kaupan jälkeen kaksi talotekniikkakonsernia Pohjoismaissa, sillä se osti keväällä 2021 Ruotsissa Sandbäckens Groupin, joka on yksi Ruotsin johtavista talotekniikkayrityksistä. QMG ja Sandbäckens tulevat yhdessä muodostamaan johtavan pohjoismaisen talotekniikkakonsernin.

QMG:lla on noin 1100 työntekijää ja se on 200 miljoonan euron liikevaihdollaan Suomen kolmanneksi suurin talotekniikka-alan yritys. Sandbäckensin liikevaihto on noin 140 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 800. Molemmat toimivat hajautetusti eli paikallisilla tytäryhtiöillä on merkittävä vastuu asiakkuuksista ja paikallisesta liiketoiminnasta.

– On hienoa, että kauppa sai viranomaisten hyväksynnän ja pääsemme jatkamaan kasvustrategiamme mukaisesti. QMG:n tilauskanta on vahva ja olemme saaneet lukuisia mielenkiintoisia sopimuksia niin urakoinnissa kuin huoltopalveluissa. Vahvan paikallisen toimintamme johdosta erotumme myös kiinnostavana työnantajana, QMG-konsernin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Sandbäckens Groupin ja uuden pohjoismaisen konsernin toimitusjohtaja Mikael Matts on tyytyväinen yrityskaupan vahvistumiseen.

– Odotan innolla, että pääsemme aloittamaan yhteisen matkan, jonka tavoitteena on luoda yksi Pohjoismaiden johtavista innovatiivisten ja kestävien kiinteistöteknologiaratkaisujen konserneista. Sekä Sandbäckensillä että QMG:llä on sama menestyvä liiketoimintamalli, joka perustuu vahvaan paikalliseen läsnäoloon lähellä asiakkaitamme ja työntekijöitämme. Tämä muodostaa perustan kasvustrategiallemme, Mikael Matts toteaa.

Lähde: STT Info

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.