Tallink korottaa osakepääomaa ja tarjoaa uusia osakkeita julkisesti

Tallink-konserni aikoo korottaa yhtiön osakepääomaa enintään 31,5 miljoonan euron verran ja tarjota uusia osakkeita julkisesti. Uusien osakkeiden suunniteltu merkintäaika on 18.8.-1.9.2021, ja yhtiö tarjoaa enintään 66 988 204 uutta osaketta.

Osakkeiden ylimerkinnän yhteydessä yhtiö voi lisätä tarjottavien osakkeiden lukumäärää 10 prosentilla 73 687 024 osakkeeseen, minkä seurauksena yhtiön osakepääoma nousee 34,6 miljoonaan euron verran.

Yhden uuden osakkeen suunniteltu hinta on 0,47 euroa, mikä vastaa osakkeen nimellisarvon eli ilman ylikurssia.

Uudet osakkeet tulevat olemaan osakeannissa pari passu yhtiön nykyisten kantaosakkeiden kanssa ja myöntävät osakkeenomistajille samanlaiset oikeudet. Uudet osakkeet antavat osakkeenomistajille oikeuden osinkoon 1.1.2021 alkaneelta sekä sitä seuraavilta tilikausilta.

Yhtiön nykyisillä osakkeenomistajilla on osakeyhtiölain mukaisesti etuoikeus merkitä uusia osakkeita, joita voidaan käyttää samalla edellä mainitulla merkintäajalla. Luettelo osakkeenomistajista, joilla on oikeus käyttää uusien osakkeiden merkintäoikeutta, vahvistetaan Nasdaqin (Nasdaq CSD) aukioloajan päättyessä 17.8.2021 (täsmäytyspäivä).

Tallinkin suurin osakkeenomistaja, AS Infortar, jolla on noin 39 prosenttia kaikista Tallinkin osakkeista, on myöntänyt merkintätakuun yhtiölle. Merkintätakuun nojalla AS Infortar sitoutuu ehdoitta ja peruuttamattomasti merkitsemään uudet osakkeet enintään 15 miljoonaa euron edestä (jos osakkeita tarjotaan julkisesti edellä kuvatulla tavalla).

”Vuonna 2020 kun koronaviruskriisi puhkesi, jouduimme reagoimaan nopeasti varmistaaksemme yrityksen vakauden ja kestävyyden. Päätimme silloin keskittyä etsimään nopeita ratkaisuja olemassa olevien rahoituskumppaneiden ja kotimarkkinoidemme hallitusten kanssa.  Olemme kiitollisia sekä kumppanuuspankeillemme että viranomaisille ja hallituksille tuesta ja luottamuksesta meihin näinä haastavina aikoina”, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”On hienoa, että kumppaneidemme ja valtioiden tuen lisäksi myös sijoittajiemme usko meihin on lisääntynyt merkittävästi. Sijoittajien määrä on yli kaksinkertaistunut kriisin aikana. Heitä on tällä hetkellä yli 28 700, joista yli 7000 suomalaisia FDR-haltijoita. Osakkeenomistajamme siis selvästi ymmärtävät tämän ennennäkemättömän vuoden aikana tehdyt päätökset”, jatkaa Nõgene.

”Suunnitellulla osakepääoman korottamisella ja osakkeiden julkisella tarjoamisella haluamme tasapainottaa tilannetta ja osallistaa osakkeenomistajiamme vahvemmin meidän tekemisiin tulevaisuutemme vahvistamiseksi. Haluamme sillä tavalla tarjota kaikille meidän hyville nykyisille ja tuleville osakkeenomistajille myös mahdollisuuden osallistua enemmän yrityksemme tulevaisuuden turvaamiseen”, Nõgene lisää.

Tallink aikoo tarjota uusia osakkeita samanaikaisesti Virossa ja Suomessa (Suomessa suomalaisina talletustodistuksina). Yhtiö hakee uusien osakkeiden listaamista ja kaupankäynnin kohteeksi ottamista sekä Nasdaq Tallinnan pörssin että Nasdaq Helsingin pörssin päälistoilla (Suomessa suomalaisina talletustodistuksina).

Julkisen osakeannin toteuttaminen ja uusien osakkeiden listaaminen edellyttää Viron finanssivalvontaviranomaisen hyväksymistä, jonka käsittely on vireillä. Julkinen tarjous toteutetaan yhteistyössä Viron Swedbankin ja Suomessa sijaitsevan digitaalisen sijoitusalusta Nordnetin kanssa.

Lähde: News Cision

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.