LähiTapiolan pääomasijoitusrahasto mahdollistaa kotimaisille sijoittajille pääsyn myös suuriin kansainvälisiin pääomasijoitusrahastoihin

Ammattisijoittajien tarve löytää uusia, tuottavampia sijoituskohteita kasvattaa edelleen pääomasijoittamisen suosiota. LähiTapiola avaa uuden Pääomasijoitus V –rahaston ammattimaisesti sijoittaville yhteisöille.

Pääomasijoittaminen kiinnostaa instituutio- ja yhteisösijoittajia yhä enemmän. Matalan korkotason vuoksi sijoittajat etsivät paremmin tuottavia kohteita ja näihin tavoitteisiin pääomasijoitukset ovat vastanneet hyvin.

LähiTapiola Vaihtoehtorahastot avaa uuden pääomasijoitusrahaston instituutio- ja yhteisösijoittajille.

– LähiTapiola –ryhmän yhtiömme ovat toimineet kaikissa pääomasijoitusrahastoissamme ankkurisijoittajina ja sitä kautta olemme voineet kasvattaa rahastojemme koon useisiin satoihin miljooniin euroihin. Edellinen rahastomme suljettiin joulukuussa 2020 noin 321 miljoonan euron suuruisena. Uuden rahaston on tarkoitus jatkaa samalla strategialla kuin edeltäjänsä. Rahaston suuri koko mahdollistaa sijoittamisen myös suuriin ja keskisuuriin, kansainvälisiin pääomasijoitusrahastoihin, LähiTapiola Vaihtoehtorahastojen salkunhoitaja Jani Ruoppa sanoo.

Uusi Pääomasijoitusrahasto V – rahaston tavoitekoko on noin 400 miljoonaa euroa. Rahaston sijoituskausi on kolme vuotta ja toimikausi 15 vuotta. Vähimmäissitoumus on miljoona euroa.

Rahasto hajauttaa sijoituksiaan eri kokoisiin rahastoihin. Keskimääräinen sijoitus per rahasto on noin 25 miljoonaa euroa. Pääomasijoitusrahasto V:n vuotuinen (IRR) tuottotavoite on 11-14 prosenttia.

Kestävyys pääomasijoituksissa

LähiTapiolan Varainhoito on tehnyt uraauurtavaa työtä kestävässä sijoittamisessa Suomessa. Varainhoito on sitoutunut noudattamaan YK:n tukemia vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Sen lisäksi Varainhoito tekee sijoituskohteistaan ja rahastokumppaneistaan oman kestävyysanalyysin ja –luokituksen.

 • Pääomarahastoja valittaessa rahastomanagerin tapa huomioida kestävyysriskit on tärkeä valintakriteeri. Keskustelemme kestävyysteemoista tapaamisissa rahastomanagerin kanssa sekä varmistamme tarkistuslistan avulla muun muassa, miten rahastomanageri huomioi kestävyysriskit sijoituspäätöksissään ja –prosesseissaan. Kirjaamme keskeiset havainnot ja kestävyysluokituksen jokaiseen sijoitusesitykseen.

Tietoa julkaisijasta

LähiTapiola-ryhmän tehtävänä on turvata asiakkaidensa elämää ja menestystä. Visionamme on tarjota suomalaisille turvallisempaa, taloudellisesti turvatumpaa ja terveempää elämää. Elämänturva merkitsee asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua.

LähiTapiola on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaiden omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin ammattilainen.

Trackbacks & Pings

 • Vuoden Sijoittaja 2021 on Jukka Lepikkö ja Vuoden Sijoitusteko 2021 Lukiolaisten sijoittajakoulu - SijoitaNyt :

  […] Vuoden Sijoitusteko 2021 -voittaja Lukiolaisten sijoittajakoulu on maksuton koko lukion kestävä kurssi, jossa opiskellaan sijoittamisen ja osakesäästämisen perusteita nuoria innostavalla tavalla. Konsepti on historian ja yhteiskuntaopin opettajan Timo Holmströmin käsialaa ja sen levityksestä sekä kehityksestä vastaa Talous ja Nuoret TAT. Mukaan Lukiolaisten sijoittajakouluun on ilmoittautunut jo 60 toisen asteen oppilaitosta, 44 eri paikkakunnalta. Suosio viestii nuorten alati kasvavasta kiinnostuksesta sijoittamista ja säästämistä kohtaan. Sijoittajakoulun hyväntekeväisyyssalkut mahdollistavat sijoittamisen kokeilemisen varallisuudesta riippumatta ja on siten mukana demokratisoimassa nuorten talousosaamista. […]

  3 vuotta ago
 • Vuoden Sijoittaja 2021 on Jukka Lepikkö ja Vuoden Sijoitusteko 2021 Lukiolaisten sijoittajakoulu - Virtuaalivaluutta.net :

  […] Vuoden Sijoitusteko 2021 -voittaja Lukiolaisten sijoittajakoulu on maksuton koko lukion kestävä kurssi, jossa opiskellaan sijoittamisen ja osakesäästämisen perusteita nuoria innostavalla tavalla. Konsepti on historian ja yhteiskuntaopin opettajan Timo Holmströmin käsialaa ja sen levityksestä sekä kehityksestä vastaa Talous ja Nuoret TAT. Mukaan Lukiolaisten sijoittajakouluun on ilmoittautunut jo 60 toisen asteen oppilaitosta, 44 eri paikkakunnalta. Suosio viestii nuorten alati kasvavasta kiinnostuksesta sijoittamista ja säästämistä kohtaan. Sijoittajakoulun hyväntekeväisyyssalkut mahdollistavat sijoittamisen kokeilemisen varallisuudesta riippumatta ja on siten mukana demokratisoimassa nuorten talousosaamista. […]

  3 vuotta ago

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.