United Bankers Oyj on jättänyt hakemuksen pörssilistalle siirtymiseksi

United Bankers Oyj (”Yhtiö”) on tänään 11.6.2020 jättänyt listalleottohakemuksen Nasdaq Helsinki Oy:lle (”Helsingin Pörssi”) Yhtiön A-sarjan osakkeiden ottamiseksi kaupankäynnin kohteeksi Helsingin Pörssin pörssilistalle. Osakkeiden listalleotto on ehdollinen sille, että Helsingin Pörssi hyväksyy hakemuksen ja että Finanssivalvonta hyväksyy Yhtiön pörssilistalle siirtymiseen liittyvän listalleottoesitteen. Kaupankäynnin osakkeilla odotetaan alkavan pörssilistalla arviolta 18.6.2020.

Samalla Yhtiö on jättänyt Helsingin Pörssille hakemuksen osakkeidensa poistamiseksi Helsingin Pörssin ylläpitämältä First North Growth Market Finland -markkinapaikalta.

Yhtiö odottaa, että pörssilistalle siirtyminen kehittää Yhtiön yleistä tunnettuutta ja mainetta asiakkaiden, työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden ja sijoittajien keskuudessa, laajentaa Yhtiön omistajapohjaa sekä tukee Yhtiön suunnitelmia kasvattaa liiketoimintaansa Suomen lisäksi myös kansainvälisillä markkinoilla.

”United Bankersin toimintahistoria on yli 30 vuoden mittainen. Olemme etenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana keskittyneet määrätietoisesti kasvattamaan ja kehittämään liiketoimintaamme. Osana kasvustrategiaamme listauduimme First North Growth Market Finland -markkinapaikalle vuonna 2014. Olemme tänä aikana vieneet läpi muutoksen, jonka seurauksena varainhoito on entistä merkittävämpi osa liiketoimintaamme ja asemamme reaaliomaisuuteen erikoistuneena toimijana on tunnustettu pohjoismaisella tasolla. Olemme laajentaneet toimintaamme sekä Suomessa että ulkomailla ja vahvistaneet yhtiötä yritysostoin ja avainrekrytoinnein. Nyt olemme mielestäni valmiita ottamaan seuraavan askeleen Helsingin Pörssin pörssilistalle. Pörssiyhtiönä pyrkimyksenämme on jatkossakin lisätä yhtiömme omistaja-arvoa sekä tuottaa lisäarvoa kaikille sidosryhmillemme ”, kertoo Yhtiön toimitusjohtaja Patrick Anderson listalleottohakemuksen taustoista.

Yhtiön osakkeiden kaupankäyntitunnus UNIAV ja ISIN-koodi FI4000081427 säilyvät ennallaan. Yhtiö noudattaa tästä päivästä alkaen pörssiyhtiöiden tiedonantovelvollisuutta koskevaa sääntelyä.

Yhtiön oikeudellisena neuvonantajana listautumisessa toimii Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy.

United Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu varainhoidon ja sijoitusmarkkinoiden asiantuntija. United Bankers -konsernin liiketoiminta-alueisiin kuuluvat varainhoito ja pääomamarkkinapalvelut. Varainhoidossa konserni on erikoistunut reaaliomaisuussijoittamiseen. United Bankers Oyj on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama, ja konsernin palveluksessa työskentelee 135 työntekijää (FTE) sekä 36 asiamiestä (2019). United Bankers -konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 32,5 miljoonaa euroa ja operatiivinen liikevoitto 6,7 miljoonaa euroa (IFRS). Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 3,6 miljardia euroa (31.12.2019). United Bankers Oyj on ollut listattuna First North Growth Market Finland -markkinapaikalla marraskuusta 2014 lähtien. Finanssivalvonta valvoo konsernin yhtiöiden toimintaa. Tutustu tarkemmin United Bankers -konserniin osoitteessa www.unitedbankers.fi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.